Norul de praf saharian a ajuns în regiunile vestice ale României, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Acesta se va deplasa deasupra întregii ţării, mai spun specialiştii.

Imaginea articolului Norul de praf saharian a ajuns în România

Norul de praf saharian a ajuns în România

Meteorologii spun că în perioada 01 – 03 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice.

Depunerile de praf în România vor putea fi observate, la început, în regiunile vestice şi sudice, apoi şi în restul ţării. Praful va fi îndepărtat însă de ploile anunţate de sâmbătă seara, în noaptea de Înviere, în toată România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Norul de praf saharian a ajuns în regiunile vestice ale României, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Acesta se va deplasa deasupra întregii ţării, mai spun specialiştii. ...