Capela Regală a Palatului Versailles este în sfârşit gata! După mai bine de trei ani de renovări complete, una dintre atracţiile turisticile principale din Franţa se pregăteşte să-şi redeschidă uşile pentru publicul larg. Celebra locaţie este acum decorată cu foiţe de aur. S-au făcut schimbări şi la faimoasele vitralii.

SINCRON STEPHANE MASI, manager de proiect al lucrărilor de renovare: Există aproximativ 300.000 de foi de aur, aşezate pe acoperiş. Şi ramele ferestrelor sunt renovate tot cu foi de aur, mai exact 400.000-450.000 de foi de aur în total. Am pierdut acest decor pentru mai mult de două secole. Acum se poate observa din nou ceea ce Ludovic al XIV-lea vedea, acoperişul său auriu. 

Franţa se pregăteşte să anuleze restricţille pentru locurile culturale de la mijlocul lunii mai. Palatul spre exemplu, a fost închis pentru public din octombrie anul trecut, iar pierderile financiare s-au resimţit.

CATHERINE PEGARD, Preşedinta Palatului Versailles: Este dramatic pentru noi toţi. Este o pierdere financiară considerabilă: pierderea pentru Palatul Versailles în 2020, a fost de 70 de milioane de euro. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0607041534.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0607041534-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Capela Regală a Palatului Versailles este în sfârşit gata! După mai bine de trei ani de renovări complete, una dintre atracţiile turisticile principale din Franţa se pregăteşte să-şi redeschidă uşile pentru publicul larg. Celebra locaţie este...