Mormintele, unele dintre ele conţinând rămăşiţe umane, au fost găsite la situl arheologic Koum el-Khulgan din provincia Dakahlia, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Cairo, a declarat ministerul.

 

Sit-ul include 68 de morminte în formă ovală care datează din perioada predinastică (între 6000-3150 î.Hr.), a mai precizat instituţia.

 

Există, de asemenea, 37 de morminte în formă dreptunghiulară dintr-o epocă veche cunoscută sub numele de a doua perioadă intermediară (1782-1570 î.e.n.), când poporul semit din Hyksos a condus Egiptul antic, a adăugat ministerul.

 

Restul de cinci morminte în formă ovală datează din perioada Naqada III, care s-a întins din jurul anului 3200 î.Hr. până la 3000 î.e.n.

 

Arheologii au mai găsit în morminte rămăşiţe umane de adulţi şi copii, echipamente funerare şi obiecte de ceramică.

 

Descoperirea este cea mai recentă dintr-o serie de descoperiri arheologice din ultimii ani. 

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/egipt.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/egipt-300x225.jpgrootstireaUncategorised
  Mormintele, unele dintre ele conţinând rămăşiţe umane, au fost găsite la situl arheologic Koum el-Khulgan din provincia Dakahlia, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Cairo, a declarat ministerul....