Dacă elevii ar pune note sistemului de educaţie din România, acesta ar rămâne corijent. Este concluzia trasă de participanţii la conferinţa SuperTeach „Revoluţia Mentalităţii în Educaţie – Principii şi Metode de Evaluare”, eveniment online care a reunit peste 500 de persoane din ţară.

Fiecare profesor este dator să afle de la elevii săi dacă înţeleg ceea ce li se predă şi să observe gradul lor de implicare şi de mulţumire, şi nu Ministerul Educaţiei este cel responsabil să evalueze feedback-ul elevilor oferit dascălilor, a explicat Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

De altfel, experţii în educaţie, prezenţi la eveniment, au concluzionat că şcoala nu ar trebui să pregătească elevii pentru teste, aşa cum pare deseori, ci mai degrabă pentru viaţă.

La rândul lor, elevii participanţi la conferinţă au mărturisit că sunt speriaţi de ceea ce se întâmplă în sistemul de învăţământ, după un an plin de neprevăzut şi de multe schimbări la care atât profesorii, cât şi părinţii lor au fost nevoiţi să se adapteze din mers. De altfel, elevii au dat note foarte mici sistemului de educaţie din România, acesta fiind notat între 2 şi 5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/6589546-mediafax-foto-raul-stef-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/6589546-mediafax-foto-raul-stef-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dacă elevii ar pune note sistemului de educaţie din România, acesta ar rămâne corijent. Este concluzia trasă de participanţii la conferinţa SuperTeach „Revoluţia Mentalităţii în Educaţie – Principii şi Metode de Evaluare”, eveniment online care a...