Cei 15 participanţi au locuit în peştera Lombrives din sud-vestul Franţei, fără telefoane, ceasuri sau lumina soarelui.

Au dormit în corturi, au produs electricitate şi nu aveau niciun contact cu lumea exterioară.

Proiectul şi-a propus să testeze modul în care oamenii răspund la pierderea simţului timpului şi spaţiului.

Aşa-numitul experiment Deep Time s-a încheiat sâmbătă, permiţând celor opt bărbaţi şi şapte femei, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani, care au participat, să părăsească peştera.

Oamenii de ştiinţă care supravegheau proiectul au intrat în peşteră cu o zi mai devreme pentru a le spune că proiectul se apropie de sfârşit.

În timpul izolării lor, grupul a îndeplinit sarcini fără a-şi impune termene. În schimb, au trebuit să se bazeze pe ceasurile biologice şi pe ciclurile de somn pentru a-şi structura zilele.

În peşteră, au avut la dispoziţie un confort redus, au trebuit să-şi genereze propria energie electrică cu ajutorul unei biciclete şi să tragă apă dintr-o fântână adâncă de 45 m.

Oamenii de ştiinţă spun că proiectul îi va ajuta să înţeleagă modul în care oamenii se pot adapta la condiţii extreme de viaţă.

Activitatea creierului şi funcţia cognitivă a voluntarilor au fost analizate înainte de a intra în peşteră, pentru a aduna date pentru studiile comparative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/pestera.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/pestera-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cei 15 participanţi au locuit în peştera Lombrives din sud-vestul Franţei, fără telefoane, ceasuri sau lumina soarelui. Au dormit în corturi, au produs electricitate şi nu aveau niciun contact cu lumea exterioară. ...