Ministrul Muncii Raluca Turcan a vorbit de un fenomen care se înregistrează în mediul privat din România: 1,2 milioane de angajaţi cu salariul minim.

„În sistemul privat există un fenomen, pe care puţini se încumetă să îl pronunţe, dar care pe mine mă îngrijorează, şi anume nivelul salariului minim în sistemul privat. E evident că sistemul privat e greu încercat acum, în perioadă de criză economică generată de criza sanitară, e evident că au nevoie de creşterea productivităţii pentru salarii mai bine plătite, însă în acelaşi timp avem aproximativ 1,2 milioane de angajaţi în sistemul privat care sunt plătiţi cu salariul minim şi care de fapt se afă în sărăcie în muncă”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.

Ministrul Muncii a că explicat că acest indicator are în România o valoare aproape dublă faţă de cea din ţările Europei.

„Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15%, ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţa până seara şi nu le ajung banii”, a spus Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7640622-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7640622-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Muncii Raluca Turcan a vorbit de un fenomen care se înregistrează în mediul privat din România: 1,2 milioane de angajaţi cu salariul minim. „În sistemul privat există un fenomen, pe care puţini se...