„Suntem revoltaţi faţă de modul dezastruos în care este condus domeniul nostru de activitate. Actuala conducere a MTS nu se consultă cu specialiştii din federaţiile sportive sau din subordonate, iar măsurile aberante care se stabilesc de către un grup mic de persoane din minister, ne-au adus într-un blocaj fără precedent în Sport şi Tineret. Acest management arogant şi netransparent trebuie să înceteze”, se specifică în comunicatul sindicatului.

Autorii comunicatului acuză faptul că în timp ce pentru tot sistemul bugetar au fost ridicate interdicţiile privind angajările, în sport şi tineret nu se pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante din cauza gestionării proaste a bugetului de la centru.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt transparenţa privind descentralizarea, criterii corecte pentru repartizarea bugetului către subordonate şi federaţii sportive naţionale şi pentru premierile acordate sportivilor, antrenorilor şi colectivelor tehnice, dialogul social real şi corect, siguranţa locurilor de muncă, eliminarea inechităţilor salariale şi deblocarea posturilor vacante.

De asemenea, în comunicat se mai face referire şi la lipsa de transparenţă privind felul în care se lucrează la descentralizarea unităţilor din subordinea MTS, ceea ce, conform autorilor comunicatului, „face ca totul să arate ca un proiect ascuns, un adevărat tun imobiliar, fără siguranţa locurilor de muncă, bazat doar pe interese patrimoniale, demers făcut cu dedicaţii şi care va favoriza anumite judeţe”.

Reprezentanţii sindicatului sunt, de asemenea, nemulţumiţi de blocarea dialogului social de către conducerea ministerului, ceea ce face imposibil orice demers de a corecta situaţiile cu care aceştia se confruntă. „Nu putem avansa nici în ceea ce priveşte inechităţile salariale existente în domeniul cu cele mai mici venituri din sistemul bugetar”, mai precizează SNST.

„Prin protestul nostru scoatem în evidenţă faptul că sportul românesc a coborât sub pragul sărăciei. Ca rezultat direct al dezinteresului şi superficialităţii autorităţilor, pe perioada pandemiei acest domeniu a fost propulsat direct în colaps, cu efecte dramatice la nivelul copiilor şi al tinerilor, prin abandonul sau neangrenarea în practicarea unei discipline sportive din cauza condiţiilor proaste de antrenament, fondurilor insuficiente şi lipsei măsurilor de încurajare şi protecţie. Mitingul din 6 aprilie 2021 este doar primul protest din planul de actiuni al SNST”, se precizează în încheierea comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/whatsapp-image-2021-02-25-at-16-15-19-10-768x576.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/whatsapp-image-2021-02-25-at-16-15-19-10-768x576-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Suntem revoltaţi faţă de modul dezastruos în care este condus domeniul nostru de activitate. Actuala conducere a MTS nu se consultă cu specialiştii din federaţiile sportive sau din subordonate, iar măsurile aberante care se stabilesc de...