Şaizeci de persoane s-au confruntat cu proceduri penale, peste 100 au fost îndepărtate temporar sau definitiv din funcţiile lor, iar anchetele locale sunt în curs de desfăşurare în alte cazuri, a spus Ministerul Sporturilor din Franţa, potrivit AP News.

Abuzul a fost făcut în toată ţara şi în întregul sector, iar acuzaţiişe vizează un total de 48 de federaţii sportive. Dintre cei acuzaţi, 96% sunt bărbaţi. Dintre victime, 83% erau femei, iar 63% erau sub 15 ani, a declarat ministerul.

Cercetarea a fost lansată în februarie 2020 după ce campioana franceză de patinaj de 10 ori Sarah Abitbol a scris într-o carte că a fost violată de antrenorul Gilles Beyer în perioada 1990-92, când era adolescentă. Beyer a primit acuzaţii preliminare de agresiune sexuală, iar ancheta este în desfăşurare.

În urma acuzaţiilor lui Abitbol, ​​mai mulţi patinatori s-au pronunţat pentru a denunţa presupuse violenţe sexuale din partea antrenorilor. Ministerul Sporturilor a creat o platformă specială pentru mărturiile sportivilor şi a organizat audieri de-a lungul unui an.

În declaraţia sa, Ministerul a numit mărturia lui Abitbol „un moment istoric pentru sportul francez”, care a sporit gradul de conştientizare şi a împins autorităţile să combată abuzurile. O nouă lege privind controlul mai dur al educatorilor sportivi, inclusiv antrenorii voluntari, a intrat în vigoare vineri, iar guvernul francez şi federaţiile sportive s-au angajat să răspundă mai rapid şi mai eficient la rapoartele de abuz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/gim-bar.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/gim-bar-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şaizeci de persoane s-au confruntat cu proceduri penale, peste 100 au fost îndepărtate temporar sau definitiv din funcţiile lor, iar anchetele locale sunt în curs de desfăşurare în alte cazuri, a spus Ministerul Sporturilor din Franţa,...