„În urma demersurilor efectuate de către Primarul General Nicuşor Dan pentru a opri demolarea imobilelor din strada Icoanei nr. 2-8 şi a sesizării Primăriei Municipiului Bucureşti făcute la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, a fost emisă astăzi, 2 aprilie, Ordonanţa procurorului prin care s-a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor de construire până la soluţionarea cauzei”, anunţă Primăria Generală a Catal.â

Potrivit surseei citate, Poliţia Locală a amendat proprietarul cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea condiţiilor de şantier.

„Sunt determinat să opresc mutilarea patrimoniului valoros al Capitalei. Voi continua să apăr clădirile de patrimoniu şi să mă opun abuzurilor. Susţin dezvoltarea echilibrată şi legală a oraşului, nu haiducia imobiliară. Mulţumesc autorităţilor care au înţeles urgenţa şi au decis în consecinţă ”, a declarat spune Nicuşor Dan.

Lucrările de demolare de pe strada Icoanei nr.2-8 au fost suspendate de către Primarul Capitalei, prin actul de suspendare din 30.03.2021.

Totodată, prin Ordonanţa din 02.04.2021, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de executare, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia.

De asemenea, prin Ordonanţa din 01.04.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control.

„Autorizaţia de demolare şi autorizaţia de construire pentru casele aflate la adresa Str. Icoanei 2-8 au fost emise pe 1 octombrie 2020, respectiv 27 octombrie, de vechea administraţie a Capitalei”, conchide comunicatul PMB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/nicu-dan.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/nicu-dan-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„În urma demersurilor efectuate de către Primarul General Nicuşor Dan pentru a opri demolarea imobilelor din strada Icoanei nr. 2-8 şi a sesizării Primăriei Municipiului Bucureşti făcute la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, a...