Înălţată joi în capitala Budapestei, Lady Liberty este portretizată cu un genunchi îndoit pe sol, întinzându-şi pumnul drept în aer şi ţinând o placă pe care scrie: „Black Lives Matter”.

„Distrugerea arată cât de mult temperament reprimat există în societate”, a declarat sculptorul Péter Szalay, relatează Euronews.

Statuia a dus la discuţii aprinse după ce a câştigat o licitaţie recentă pentru artă publică în districtul al nouălea al capitalei Ungariei.

“Black Lives Matter este practic o mişcare rasistă. Rasist nu este persoana care se opune unei statui BLM, ci persoana care ridică una”, a spus Gergely Gulyás, şeful de cabinet al lui Orbán.

Primarul în districtul unde a fost aplasată statuia a apărat această mişcare, spunând: „Obiectivele BLM de a se opune rasismului şi brutalităţii poliţiei sunt la fel de relevante în Ungaria ca în orice altă parte”.

Autorul lucrării a spus că “Mişcarea Patria Noastră”, un partid politic de extremă dreapta maghiar, a ameninţat în repetate rânduri că va distruge statuia.

Budapesta are un monument emblematic pe Dealul Gellért, Statuia Libertăţii, cunoscut anterior şi ca Monumentul Eliberării, care este un ansamblu statuar înălţat în anul 1947 pentru a rememora eliberarea Ungariei de către Uniunea Sovietică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Înălţată joi în capitala Budapestei, Lady Liberty este portretizată cu un genunchi îndoit pe sol, întinzându-şi pumnul drept în aer şi ţinând o placă pe care scrie: „Black Lives Matter”. „Distrugerea arată cât de...