Vacanţa de o lună aduce bucurie pentru copii şi îngrijorare pentru părinţi. Sunt nevoiţi să găsească alternative pentru a nu-i lăsa acasă siguri pe cei mici, iar pe lângă asta trebuie să se ocupe şi de educaţia lor.

 

Într-o o lună elevii pot uita multe, iar acomodarea din nou la şcoală este grea. 

 

Ema este în clasa a IV-a. La doar 10 ani, spune că o lună de vacanţă este lungă, dar se bucură că are timp să se relaxeze. Ea afirmă că nu ar învăţa, din proprie iniţiativă, pentru şcoală şi în vacanţă.

 

„Voi picta, voi juca jocuri, o să stau mai mult cu fratele meu, o să mă joc probabil şi jocuri online, o să vorbesc cu prietenii mei. Chestii d-astea. Mai relaxante decât ar fi să stau cu o carte în faţă şi să stau să învăţ, să memorez.

 

 

Acum m-am obişnuit şi nu mai sunt stresată deloc. Dacă astăzi merg la şcoală nu o să fiu mirată dacă mâine o să trebuiască să merg în online.”, ne-a mărturisit Ema. 

 

Pentru Mihaela, mama Emei, lucrurile nu sunt aşa de relaxate. Îţi spune că trebuie să jongleze cu toţi membrii familiei pentru a nu-i lăsa pe cei mici singuri acasă.

 

Pe lângă asta, va trebui să îşi facă timp să le dea de lucru copiilor suplimentar pentru a-şi antrena mintea.

 

„Este un stres foarte mare mai ales în momentul când vine neplanificat. Eu am norocul că lucrez o zi da, o zi nu, am cu cine să las copiii, dar dacă nu aveam ar fi trebuit să imi fac rost de un..de fapt două locuri la un afterschool.”, a spus Mihaela, mama fetiţei de 10 ani. 

 

 

Elevii au nevoie să fie stimulaţi în această vacanţă. Au nevoie de disciplină, iar dansul sau alte activităţi îi poate ajuta.

 

Alexandru Manda este expert în educaţie şi spune ce sfaturi le oferă părinţilor ca elevii să nu îşi iasă din ritm în această perioadă. 

 

„Activităţi care să le dezvolte creativitatea şi poate chiar să îi antreneze din perspectivă transdisiplinară în legătură cu ceea ce ei poate fac în acest moment la şcoală.

 

Ar fi potrivite activităţi şi care să îmbine poate sportul dar şi activităţi precum cititul sau efectuarea unor cursuri pe internet”, îndeamnă expertul în educaţie Alexandru Manda. 

 

Elevii din toată ţara intră de mâine 2 aprilie într-o vacanţă de o lună, până pe 4 mai, decizie luată de Ministerul Educaţiei pentru a uni vacanţa de primăvară şi sărbătorile pascale, în contextul pandemiei de Covid-19. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7592423-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7592423-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Vacanţa de o lună aduce bucurie pentru copii şi îngrijorare pentru părinţi. Sunt nevoiţi să găsească alternative pentru a nu-i lăsa acasă siguri pe cei mici, iar pe lângă asta trebuie să se ocupe şi de...