Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că din 6 aprilie vor apărea 144 de cabinete noi, unde românii se vor putea vaccina cu vaccin de la Pfizer.

„144 de cabinete noi vor fi operaţionale de la 6 aprilie pentru vaccin de la compania Pfizer, în condiţiile în care săptămâna precedentă am anunţat un număr de aproximativ 125 de cabinete. Reevaluând tranşele de vaccin care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete”, a spus col. dr. Gheorghiţă.

De asemenea, tot în prima parte a lunii aprilie va creşte numărul de locuri disponibile pe platforma de vaccinare, astfel încât să se poată vaccina la un cabinet 90 de persoane în 12 ore, faţă de 60 de persoane, cât este în prezent.

„Noi credem că până pe data de 10 aprilie vom fi în măsură să operaţionalizăm în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creşterea numărului de persoane programate de la 60 pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane per cabinet. Ceea ce înseamnă că va creşte ritmul de vaccinare pe fiecare centru de vaccinare. În acest fel se vor crea locuri de vaccinare pentru programare, aşa încât se va reduce timpul de aşteptare în listă la persoanele care se află deja programate”, a mai spus dr. Gheorghiţă.

Gheorghiţă a precizat că în perioada următoare din luna aprilie vor fi operaţionale şi unităţile mobile de vacinare şi, complementar, vor fi demarate procedurile pentru vaccinare prin intermediul medicilor de familie.

La CNCAV urmează să se facă o centralizare a medicilor de familie care vor să intre în campania de vaccinare. Din datele disponibile la acest moment, rata de participare din partea medicilor de familie este de aproximativ 50 – 55 la sută.

„Un alt element care va duce la creşterea accesului va fi operaţionalizarea centrelor cu sprijinul marilor operatori economici care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare în incinta unităţilor, prin intermediul cabinetelor de medicina muncii şi a cabinetelor medicale cu care se află în relaţie contractuală”, a mai spus Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7642960-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7642960-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că din 6 aprilie vor apărea 144 de cabinete noi, unde românii se vor putea vaccina cu vaccin de la Pfizer. „144 de cabinete...