Economia mondială a înregistrat o scădere de 3,5% în 2020, în contextul reducerii activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice. Potrivit estimărilor iniţiale ale Fondului Monetar Internaţional, PIB-ul la nivel mondial ar urma să aibă o creştere de 5,5% în 2021 şi de 4,2% în 2022. Directorul FMI, Kristalina Georgieva, a declarat marţi că perspectivele economice vor fi îmbunătăţite săptămâna viitoare, în contextul suplimentării cheltuielilor fiscale în Statele Unite şi a relansării economice în ţările dezvoltate, în contextul avansării campaniilor de vaccinare.

Însă Kristalina Georgieva avertizează că situaţia economică rămâne incertă, în contextul în care evoluţiile crizei pandemiei diferă de la o ţară la alta sau de la o regiune al alta. „Vaccinurile nu sunt încă disponibile pentru toată lumea şi oriunde. Prea multe persoane continuă să se confrunte cu pierderea locurilor de muncă şi cu sărăcia. Prea multe ţări sunt în urmă”, a afirmat Kristalina Georgieva într-un discurs rostit la Consiliul pentru Relaţii Externe (Council on Foreign Relations).

„Ne confruntăm cu cel mai mare test al actualei generaţii. Ceea ce facem va configura lumea post-criză”, a subliniat directorul FMI, conform agenţiei Reuters.

Kristalina Georgieva a precizat că Statele Unite şi China generează “o relansare economică în mai multe viteze”, subliniind că economiile avansate riscă diminuarea cu 11% a veniturilor pe cap de locuitor comparativ cu proiecţiile elaborate înainte de pandemie, în timp ce economiile emergente şi în dezvoltare, cu excepţia Chinei, vor înregistra reduceri ale veniturilor de 20%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/grafic-calculator-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/grafic-calculator-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Economia mondială a înregistrat o scădere de 3,5% în 2020, în contextul reducerii activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice. Potrivit estimărilor iniţiale ale Fondului Monetar Internaţional, PIB-ul la nivel mondial ar urma să aibă o creştere...