Întrebat ce se întâmplă la Secţia 16 de Poliţie din Capitală, după ce a fost confirmat şi al doilea deces, al celei de-a doua victime a poliţiştilor, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că a trimis Corpul de Control acolo şi că „va face ordine”.

„Corpul de Control al ministrului realizează o acţiune de control la Secţia 16. Imediat ce va fi finalizată această acţiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut şi eu aceste informaţii (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar”, spune Lucian Bode.

Ministrul de Interne a spus că nu va intra în detaliile anchetei acum, din dorinţa de a respecta dorinţa familiei celui de-al doilea tânăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul.

„O să vedeţi, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetăţean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii şi nu doreşte să facă alte comentarii şi respectăm această dorinţă. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secţia 16 voi face ordine. Aştept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt cercetaţi penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Ei făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti şi au bătut şi sechestrat doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască, deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut şi au fost dezvăluite abia după cinci luni, la începutul lunii martie, anul curent.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7421162-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7421162-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat ce se întâmplă la Secţia 16 de Poliţie din Capitală, după ce a fost confirmat şi al doilea deces, al celei de-a doua victime a poliţiştilor, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că a ...