Deşi economia Chinei a crescut anul trecut, aceasta a fost de 2,3%, cel mai slab rezultat din ultimele decenii.

Noua ţintă evidenţiază revenirea puternică a economiei chineze după ce restricţiile impuse de pandemie a dus la o contracţie bruscă de 6,8% în primul trimestru al anului 2020.

Economia a câştigat în a doua jumătate a anului 2020, iar China a fost singura economie mondială majoră care a înregistrat creşteri pentru anul respectiv.

Acum guvernul speră ca revenirea să continue.

Din anumite puncte de vedere, obiectivul pare modest, fiind cu mult sub estimarea Fondului Monetar Internaţional, de creştere cu 8,1% pentru economia Chinei în acest an.

Alţi analişti mizează o creştere mai puternică.

Li Keqiang a anunţat o rată ţintă a şomajului urban de aproximativ 5,5%, cu un obiectiv de peste 11 milioane de noi locuri de muncă în oraşe, în creştere faţă de nouă milioane anul trecut.

De asemenea, a stabilit un obiectiv de deficit bugetar de aproximativ 3,2% din produsul intern brut.

Cu toate acestea, ministerul finanţelor şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea bugetului guvernamental. „Perspectivele privind veniturile şi cheltuielile guvernamentale în 2021 nu sunt favorabile, cu dificultăţi şi mai mari în echilibrarea bugetului şi a riscurilor în domenii cheie, cum ar fi datoria care nu poate fi trecută cu vederea”, se arată într-un raport publicat la începutul reuniunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/profimedia-0595296990.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/profimedia-0595296990-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Deşi economia Chinei a crescut anul trecut, aceasta a fost de 2,3%, cel mai slab rezultat din ultimele decenii. Noua ţintă evidenţiază revenirea puternică a economiei chineze după ce restricţiile impuse de pandemie a...