Membrii familiei lui Tanaka vor împinge scaunul cu rotile cea mai mare parte a parcursului de 100 de metri, dar femeia este hotărâtă să facă singură ultimii paşi, pentru a trece torţa următorului alergător.

CNN a vorbit cu Tanaka, care are o nouă pereche de pantofi de sport pentru eveniment – un cadou de la familia ei de ziua ei din ianuarie.

Este grozav că a ajuns la această vârstă şi încă mai poate avea un stil de viaţă activ – vrem ca şi alţi oameni să vadă asta şi să se simtă inspiraţi şi să nu credem că vârsta este o barieră”, a declarat nepotul ei Eiji Tanaka, care are peste 60 de ani.

Printre deţinătorii de recorduri anterioare pentru cei mai vechi purtători de torţe olimpice se numără Aida Gemanque din Brazilia, care a aprins torţa la Jocurile de vară de la Rio 2016, la vârsta de 106 ani, şi jucătorul de tenis de masă Alexander Kaptarenko, care a alergat cu torţa la Jocurile de iarnă de la Soci, la 101 ani.

Tanaka s-a născut în 1903, anul în care Orville şi Wilbur Wright au făcut istorie prin finalizarea primului zbor cu motor din lume.

A avut patru copii cu proprietarul magazinului de orez cu care s-a căsătorit la 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la 103 ani. Are cinci nepoţi şi opt strănepoţi.

A trăit două războaie mondiale şi gripa spaniolă din 1918.

Când Jocurile Olimpice au avut loc ultima dată la Tokyo, în 1964, Tanaka avea 61 de ani. Numărând ediţiile de vară şi de iarnă ale olimpiadelor, jocurile din acest an vor fi ediţia cu numărul 49 din viaţa ei.

Tanaka locuieşte acum într-un azil de bătrâni, unde se trezeşte de obicei la 6 şi îi place să joace jocul de strategie Othello. Familia lui Tanaka, care nu a putut să o viziteze timp de 18 luni în timpul epidemiei de Covid-19, spune că faptul că a rămas curioasă şi că face calcule matematice sunt secretele ei pentru a-şi menţine mintea ascuţită şi corpul sănătos.

Tanaka nu este singurul centenar al Japoniei. Pentru prima dată anul trecut, Japonia a înregistrat peste 80.000 de centenari, conform Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din ţară – marcând cea de-a 50-a creştere anuală consecutivă.

În 2020, una din 1.565 de persoane din Japonia avea peste 100 de ani şi mai mult de 88% dintre ele erau femei.

În Japonia, femeile au o speranţă de viaţă de 87,45 de ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbaţi, au arătat cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020.

În 2019, Guinness Book of World Records a certificat-o pe Tanaka ca fiind cea mai în vârstă persoană din lume, iar acum vrea să bată recordul pentru cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, deţinut de o femeie de Franţa care a murit la vârsta de 122 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/flacara-olimpica.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/flacara-olimpica.jpgrootstireaUncategorised
Membrii familiei lui Tanaka vor împinge scaunul cu rotile cea mai mare parte a parcursului de 100 de metri, dar femeia este hotărâtă să facă singură ultimii paşi, pentru a trece torţa următorului alergător. ...