Coronavirusul nu ocoleşte nici femeile însărcinate şi, aparent, ele sunt chiar mai predispuse la infecţie, după cum arată un studiu realizat în Statele Unite ale Americii.

Asta se întâmplă din cauză că sistemul imunitar este mai slăbit pe perioada sarcinii. Doctorul Marius Craina oferă mai multe detalii.

Marius Craina, şef Maternitatea Bega Timişoara: La nivelul organismului matern apare o serie de modificări la nivelul aparatelor şi sistemelor, iar aceste modificări duc la o creştere a posibilităţii de infectare pe parcursul perioadei de sarcină, nu numai vizavi de virusul SARS-CoV-2 ci şi de alte infecţii microbiene sau alte infecţii virale.

Conform studiului din SUA, rata de infectare la femeile însărcinate e de 13,9 la mie, iar la restul populaţiei, este de 7,3. Aproape la jumătate. Tocmai de aceea, gravidele sunt şi mult mai atente cu sănătatea lor.

Adriana Chiş are 30 de ani şi este la a treia sarcină. Peste câteva zile va naşte o fetiţă, la Maternitatea Odobescu, din Timişoara.

Adriana Chiş: N-am mai primit vizite, n-am mai mers în vizită. Trebuie să ne protejăm, să ne spălăm pe mâini des, să ne igienizăm des. Peste tot, şi la intrarea în casă şi în maşină, peste tot am dezinfectant.

Marius Craina, şef Maternitatea Bega Timişoara: Ţinând cont de faptul că foarte multe femei gravide sunt asimptomatice, totuşi ele sunt îndrumate să se testeze periodic şi să nu uităm că orice gravidă care se internează în spital pe parcursul stării de gestaţie, de la primul trimestru până în momentul naşterii, este testată în toate unităţile sanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0508059235.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0508059235-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Coronavirusul nu ocoleşte nici femeile însărcinate şi, aparent, ele sunt chiar mai predispuse la infecţie, după cum arată un studiu realizat în Statele Unite ale Americii. Asta se întâmplă din cauză că sistemul imunitar...