Întrebat, într-un interviu acordat CNN, dacă Administraţia Joseph Biden va continua să considere Înălţimile Golan parte a Israelului, în contextul în care fosta Administraţie Donald Trump a recunoscut suveranitatea israeliană asupra acestei zone, Antony Blinken a răspuns: “Lăsând la o parte legalitatea chestiunii, la nivel practic, zona Golan este foarte importantă pentru securitatea Israelului. Atât timp cât Bashar Al-Assad este la putere în Siria, atât timp cât Iranul este prezent în Siria, miliţii susţinute de Iran, regimul Al-Assad, toate acestea reprezintă ameninţări semnificative de securitate pentru Israel şi, la nivel practic, controlul asupra regiunii Golan în această situaţie continuă să aibă o importanţă reală pentru securitatea Israelului. Problemele legale sunt altceva. În timp, dacă situaţia se va schimba în Siria, acesta este un lucru pe care l-am reanaliza. Dar nu suntem aproape de acest moment”.

În replică la această declaraţie, Guvernul israelian a comunicat, conform cotidianului Times of Israel: “Înălţimile Golan vor rămâne totdeauna parte a Statului Israel”.

Israelul a ocupat Platoul Golan în “Războiul de Şase Zile” din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981.

Fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat în martie 2019 recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria.

Liga Arabă a condamnat decizia, subliniind că este erodată credibilitatea Statelor Unite.

Uniunea Europeană a anunţat că nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0491096196.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0491096196-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Întrebat, într-un interviu acordat CNN, dacă Administraţia Joseph Biden va continua să considere Înălţimile Golan parte a Israelului, în contextul în care fosta Administraţie Donald Trump a recunoscut suveranitatea israeliană asupra acestei zone, Antony Blinken a...