„Sunt pacienţi care provin din zonele cu multe cazuri, persoane asimptomatice care se prezintă la testările masive pentru detectarea acelor cazuri fără simptome”, spune Dr. David Rubio, vicepreşedintele Colegiul Dentiştilor Madrid.

Autorităţile madrilene folosesc aceste testări în special în cartierele afectate de focare puternice de Covid-19.

Pentru asta, farmacistii şi dentiştii madrileni au semnat un acord de colaborare cu administraţia, care le-a oferit un curs special pentru această procedură.

„Înainte de intrare trebuie să-şi dezinfecteze mâinile, le luăm temperatura şi îi conducem pe un circuit până la zona unde s e face testul. Înainte de asta întrebăm persoana dacă are simptome de orice tip”, spune Rosalía Gozalo, farmacist.

Programările le fac autorităţile sanitare şi le transmit, prin SMS, locuitorilor din cartierele carantinate. Cei care doresc să se testeze au acces la o pagină web cu lista farmaciilor şi cabinetelor stomatologice disponibile din zona apropiată.

Madridul menţine restaurantele deschise, dar nu permite mai mult de şase persoane la masă, pe terasă, iar masca este obligatorie în interior.

Madridul are o rată de infectare care depăşeşte 9 cazuri la mie şi în 72 de zone sanitare este impusă carantina.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/20210204-111924.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/20210204-111924-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Sunt pacienţi care provin din zonele cu multe cazuri, persoane asimptomatice care se prezintă la testările masive pentru detectarea acelor cazuri fără simptome”, spune Dr. David Rubio, vicepreşedintele Colegiul...