Cele 27 de guverne ale UE au convenit luni să înăsprească restricţiile la frontieră pentru călătorii care intră în Uniune, inclusiv să solicite teste Covid-19 cu rezultate negative, cu cel mult 72 de ore înainte de plecare, relatează dpa.

 

Acest lucru se aplică şi călătorilor care vin în UE pentru călătorii considerate esenţiale, cum ar fi motive urgente de familie sau profesionale.

 

Călătoriile neesenţiale sunt deja în mare parte interzise, deşi există excepţii care se aplică cetăţenilor UE sau membrilor familiei acestora.

 

Dacă nu sunt posibile teste înainte de plecare, călătorilor ar trebui să li se permită să facă testul la sosirea în UE, conform recomandării.

 

Recomandarea, care trebuie încă adoptată nu este obligatorie. Depinde de statele membre care trebuie să elaboreze propriile reglementări.

 

În acest moment, mai multe ţări cer teste înainte de plecare, inclusiv Olanda şi Franţa.

 

Recomandările stipulează că pentru regiunile în care au fost detectate noi variante, statele membre ar trebui să impună cerinţe obligatorii de carantină şi teste suplimentare la sosire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/restrictii.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/restrictii-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cele 27 de guverne ale UE au convenit luni să înăsprească restricţiile la frontieră pentru călătorii care intră în Uniune, inclusiv să solicite teste Covid-19 cu rezultate negative, cu cel mult 72 de ore înainte de...