Cerinţele de testare din interiorul UE vor fi, de asemenea, înăsprite. Momentan, infecţiile rămân mari în Franţa, în ciuda înăspririi recente a regulilor.

Noile restricţii vor afecta inclusiv Marea Britanie, acum nu mai este în UE, dar ministrul britanic al transporturilor a clarificat pe Twitter că modificarea nu va avea impact asupra transportatorilor de mărfuri către sau dinspre Marea Britanie.

Posibilitatea unui al treilea blocaj naţional în Franţa a fost analizată pe tot parcursul săptămânii, în urma avertismentelor din partea oficialilor de rang înalt din domeniul sănătăţii că ar fi nevoie de aceasta, pe fondul unor rate mari de spitalizare şi răspândirii noilor tulpini.

Dar vineri, Castex a spus într-o declaraţie televizată că blocajul ar putea fi prevenit. “Cunoaştem impactul grav [al unui blocaj]. În această seară, analizând datele din ultimele zile, considerăm că ne putem oferi în continuare şansa de a evita unul”, a spus el.

Conform regulilor introduse duminică, toate sosirile din afara UE, cu excepţia cazurilor vitale. De asemenea, toţi cei veniţi din interiorul UE vor trebui să prezinte un test PCR, cu excepţia lucrătorilor transfrontalieri. Această regulă se aplica anterior numai sosirilor aeriene şi maritime, nu şi celor care sosesc pe şosea.

În afară de noile reguli de călătorie, premierul a mai spus că marile centre comerciale nealimentare se vor închide, în timp ce regulile de lucru la domiciliu vor fi consolidate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0539749370.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0539749370-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cerinţele de testare din interiorul UE vor fi, de asemenea, înăsprite. Momentan, infecţiile rămân mari în Franţa, în ciuda înăspririi recente a regulilor. Noile restricţii vor afecta inclusiv Marea Britanie, acum nu mai este...