Instalaţie electrică improvizată, panou electric ars, ventilaror supraîncălzit şi mucuri de ţigară rămase aprinse. De asta iau foc spitalele noastre, potrivit anchetelor. Urmărind o cronologie a spitalelor cuprinse de flăcări, numărăm 16 incidente în ultimii 10 ani.

 

 

 • 16 martie 2010

Un incendiu a izbucnit la camera de gardă a secţiei de pediatrie, de la etajul cinci al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Şapte copii şi 15 cadre medicale riscau să se intoxice cu bioxid de carbon. Din fericire, au fost evacuaţi la timp.

 • 9 mai 2010

Un depozit de produse farmaceutice veterinare din Slatina a luat foc. Aici nu s-au înregistrat, din fericire, victime.

 • 16 august 2010

Pe data de 16 august, a avut loc, poate cel mai grav incident de acest fel. Un incendiu la secţia de Reanimare a Maternităţii Giuleşti din Capitală. Stăteam atunci cu toţii cu ochii aţintiţi pe ecranele televizoarelor şi aflam că a încă un copil a decedat. Şase bebeluşi şi-au pierdut atunci viaţa şi alţi 5 au rămas cu urme adânci – arsuri pe 40-50% din suprafaţa corpului. Motivul incendiului e absolut stupid –  o instalaţie electrică imporvizată, a cedat. În urma exploziei au fost evacuate 113 persoane.

 • 18 noiembrie 2013

În 2013, pe data de 18 noiembrie, aflam că un panou electric de la Spitalul Floreasca a luat foc.

 • 15 februarie 2014

Un an mai târziu, pe data de 15 februarie 2014 izbucneşte un nou incendiu, de data asta la etajul 6 al spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, acolo unde este secţia de chirugie. În baia de la unul dintre saloane se pare că a început totul, si de vină ar fi fost un ventilator care s-a supraîncălzit. O situaţie asemanătoare a avut loc la sfârşitul lunii martie, tot acolo, un etaj mai sus. De vină a fost tot un ventilator dintr-o baie.

 • 3 aprilie 2015

În 2015 numărăm iar 3 incendii. Primul a fost pe 3 aprilie la Spitalul Vechi din municipiul Satu Mare. Focul s-a propagat de la Secţia de Psihiatrie Cronici, aflată la subsol, acolo unde un pacient a dat foc unei saltele.

 • 7 iunie 2015

Două luni mai târziu, pe 7 iunie, o ţigară aruncată de la etajele superioare a provocat un incendiu la etajul 1, al Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Baia Mare. Nu au fost răniţi.

 • 19 noiembrie 2015

Pe 19 noiembrie tot în 2015, avem iată un nou incendiu, de proporţii de data asta, la un spital din oraşul Simeria, judeţul Hunedoara. Flăcările au cuprins etajul 1 al clădirii spitalului şi 50 de oameni au fost evacuaţi. 23 de persoane au prezentat intoxicaţii uşoare cu fum.

 • 30 octombrie 2015

Un alt moment în care România întreagă urmărea cu sufletul la gură televizoarele. Încercam să întelegm, să conştientizăm. În noaptea de 30 octombrie 2015 a izbucnit un incendiu în fosta fabrică Pionierul, la Colectiv, în timp ce trupa Goodbye to Gravity era încă pe scenă. Cred că ne amintim cu toţii … 64 de oameni am numărat pe parcursul a multor zile.

 • 10 martie 2018

Revin acum la spitale şi trec direct la 2018. Pe 10 martie 2018 aflam că o infirmieră a suferit arsuri pe membre si a fost intoxicată cu fum, într-un incendiu care s-a produs într-un salon de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

 • 11 aprilie 2018

Pe 11 aprilie vine anunţul că etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi e la propriu în flăcări. 18 pacienţi au fost evacuaţi. În clădire se aflau 120 de persoane. Pacienţii au fost transferaţi la alte unităţi medicale. Unul dintre ei a decedat. Incendiul ar fi izbucnit tot din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, o instalaţie veche.

 • 4 noiembrie 2020

2020 e un an însemnat de 2 incendii. Dar aici avem unul dintre cele mai grave incendii produse intr-un spital. E vorba de ziua de  4 noiembrie, când zece pacienţi COVID au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum. Şi atunci a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. 7 persoane au fost rănite, printre care şi medicul de gardă Cătălin Denciu, care a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală.

 • 25 decembrie 2020

Iar pe 25 decembrie, chiar de Crăciun, un incendiu la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi, a răpus un pacient internat acolo.

 

Am ajuns iată şi la 2021. Trei incendii numărăm deja. Şi suntem abia în ianuarie.

 • 2 ianuarie 2021

Primul a avut loc pe 2 ianuarie, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, din Neamţ. 2 pacienţi şi două cadre medicale au fost intoxicate uşor.

 • 5 ianuarie 2021

Trei zile mai tarziu, pe 5 ianuarie aflam că încă o saltea dintr-un salon a luat foc. E vorba despre un pavilion suport COVID al Spitalulului de Psihiatrie din Gâtaia.

 • 29 ianuarie 2021

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7627547-mediafax-foto-alex-nicodim.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7627547-mediafax-foto-alex-nicodim-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Instalaţie electrică improvizată, panou electric ars, ventilaror supraîncălzit şi mucuri de ţigară rămase aprinse. De asta iau foc spitalele noastre, potrivit anchetelor. Urmărind o cronologie a spitalelor cuprinse de flăcări, numărăm 16 incidente în ultimii 10...