La propunerea comună a preşedintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, şi a eurodeputatului român Cristian Buşoi, preşedinte al Comisiei pentru Industrie şi Cercetare, Conferinţa Preşedinţilor de Comisii din Parlamentul European a aprobat joi, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. 

Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătăţirea producţiei şi a accesului cetăţenilor europeni la vaccinuri, în contextul ultimelor discuţii controversate privind cantităţile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.

„Este esenţial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea şi livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să îşi respecte angajamentele”, spune co-iniţiatorul audierii, eurodeputatul român Cristian Buşoi, care precizează că o posibilă dată ar fi începutul lunii martie.

Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer – BioNTech şi Moderna, Agenţia Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizaţii condiţionate şi pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac şi Sanofi – GSK. 

Este pentru a doua oară când CEO companiilor producatoare de vaccinuri vin pentru audieri în Parlamentul European. În toamna 2020, tot în comisiile reuite ENVI – ITRE i-am avut invitaţi pe liderii CureVac şi Sanofi, care au răspuns întrebărilor eurodeputaţilor despre eficienţa şi siguranţa vaccinurilor pe care le produc şi ne-au asigurat că vor produce aproximativ 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.

Uniunea Europeană a semnat cu dezvoltatorii de vaccinuri 6 contracte, prin care cetăţenilor europeni le sunt garantate peste 2,2 miliarde doze de vaccin. Companiile farmaceutice au obligaţia să respecte angajamentele pe care şi le-au luat în faţa cetăţenilor europeni.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/parlementul-european-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/parlementul-european-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
La propunerea comună a preşedintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, şi a eurodeputatului român Cristian Buşoi, preşedinte al Comisiei pentru Industrie şi Cercetare, Conferinţa Preşedinţilor de Comisii din Parlamentul European a aprobat joi, o audiere extraordinară...