Raluca Turcan a declarat, miercuri seara, la TVR, că anul acesta pensiile vor fi calculate potrivit legislaţiei în vigoare.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei legi noi a pensiilor”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a precizat că joi va da un ordin de ministru prin care să fie revizuite şi evaluate toate dosarele de pensie.

„Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclus din 2019 ar trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri şi oameni. Începem cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, pe o perioadă determinată, să încercăm să atragem – noi vrem să facem lucrul acesta pe programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, întrucât reprezintă o măsură de reformă, să atragem fonduri să plătim personal suplimentar pe o perioadă determinată – soft şi echipamente – astfel încât să grăbim procesul de evaluare şi recalcularea pensiilor”, a mai spus ministrul Muncii.

Turcan a precizat că ar avea nevoie între 500 şi 1.000 de oameni pentru a grăbi procesul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7549706-mediafax-foto-eduard-vinatoru-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7549706-mediafax-foto-eduard-vinatoru-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Raluca Turcan a declarat, miercuri seara, la TVR, că anul acesta pensiile vor fi calculate potrivit legislaţiei în vigoare. „În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza...