Experţii au măsurat nivelurile de radiaţii în mai multe locaţii din interiorul celor trei clădiri ale reactorului şi au examinat modul în care se mişcau materialele radioactive şi funcţionau echipamentele de siguranţă în timpul accidentului.

De asemenea, au spus că încercarea de aerisire a Unităţii 2 pentru a preveni deteriorarea reactorului nu a funcţionat  şi că măsurile de siguranţă şi proiectarea echipamentelor trebuie încă examinate.

Contaminarea capacului nu afectează mediul, deoarece vasele de izolare sunt închise în interiorul clădirilor reactorului. Raportul nu a furnizat mai multe detalii cu privire la modul în care contaminarea capacului ar afecta progresul dezafectării , potrivit AP NEWS.

Preşedintele Comisiei de reglementare nucleară, Toyoshi Fuketa, a considerat concluziile „extrem de grave” şi a spus că vor îngreuna eliminarea combustibilului topit. El a spus că a descoperi modalitatea de a scoate acele capace este o provocare majoră.

Eliminarea a aproximativ 900 de tone de resturi de combustibil topit din trei reactoare este o sarcină descurajantă care se aşteaptă să dureze decenii, iar oficialii nu au fost în măsură să descrie exact când sau cum se poate termina.

Fabrica de la Fukushima urma să înceapă îndepărtarea resturilor de combustibil topit din Unitatea 2, primul dintre cele trei reactoare, în acest an, înainte de a 10-a aniversare a accidentului. Dar, în decembrie, operatorul central al companiei Tokyo Electric Power Co. şi guvernul au anunţat o întârziere până în 2022. Aceştia au spus că dezvoltarea unui braţ robotizat pentru îndepărtarea resturilor, un proiect comun cu Marea Britanie, a fost amânat din cauza pandemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/hepta-756719.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/hepta-756719-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Experţii au măsurat nivelurile de radiaţii în mai multe locaţii din interiorul celor trei clădiri ale reactorului şi au examinat modul în care se mişcau materialele radioactive şi funcţionau echipamentele de siguranţă în timpul accidentului. ...