Antonio Guterres a făcut apelul în momementul în care lumea marchează 76 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

El a cerut, de asemenea, acţiunea internaţională „pentru a lupta împotriva propagandei şi dezinformării” şi a cerut o educaţie intensificată asupra acţiunilor naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pandemia „a exacerbat nedreptăţile şi diviziunile de lungă durată”, a avertizat el.

“Propaganda care leagă evreii de pandemie, de exemplu, acuzându-i de crearea virusului ca parte a uneui plan de dominare globală, ar fi ridicolă, dacă nu ar fi atât de periculoasă”, a spus el. „Aceasta este doar cea mai recentă manifestare a unui trop antisemit care datează cel puţin din secolul al XIV-lea, când evreii au fost acuzaţi că au răspândit ciuma bubonică”, relatează Al Jazeera.

Secretarul general a declarat că este trist, dar nu este surprinzător faptul că pandemia a declanşat o altă erupţie de negare, distorsiune şi minimizare a istoriei Holocaustului.

“În Europa, Statele Unite şi în alte părţi, grupările ce militează pentru supremaţia albilor organizează şi recrutează peste graniţe, etalând simbolurile naziştilor şi ambiţiile lor ucigaşe. În mod tragic, după decenii în umbră, neo-naziştii şi ideile lor câştigă acum teren”, a spus Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0582640785.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0582640785-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Antonio Guterres a făcut apelul în momementul în care lumea marchează 76 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau. El a cerut, de asemenea, acţiunea internaţională „pentru a lupta împotriva propagandei şi...