Populaţia Europei  de est se află la finalul clasamentului, deţinând doar 2,7% din funcţii (sau 13 numiri) în întreaga perioadă studiată. În aceeaşi situaţie se află şi central-europenii, care au deţinut 2,3% din roluri (sau 11 numiri) din 1952. Prin comparaţie, europenii din vest au deţinut 61,3% din funcţii (294), sud-europenii aproximativ 27% (129) şi europenii din nordul continentului, aproximativ 7%.

Peste 32% din numirile europenilor occidentali au fost în funcţii de conducere ale instituţiilor UE.  Procentul a scăzut la 18% pentru Europa de Nord şi la zero pentru Europa Centrală.

EDC defineşte „Europa de Nord” ca Suedia, Finlanda şi Danemarca, „Europa de Vest” ca Irlanda, Franţa, Ţările de Jos, Belgia, Germania şi Austria, „Europa Centrală” ca Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Slovenia, „Europa de Est ”ca Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Bulgaria şi „ Europa de Sud”ca Portugalia, Spania, Italia şi Grecia, potrivit POLITICO.

EDC spune că această disparitate este rezultatul oscilării UE între „reprezentare egală a statului şi reprezentare proporţională bazată pe populaţie” şi recomandă instituţiilor UE să recunoască problema şi să publice un raport anual care să precizeze obiective clare pentru îmbunătăţirea reprezentării geografice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/ue-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/ue-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Populaţia Europei  de est se află la finalul clasamentului, deţinând doar 2,7% din funcţii (sau 13 numiri) în întreaga perioadă studiată. În aceeaşi situaţie se află şi central-europenii, care au deţinut 2,3% din roluri (sau 11...