Şcolarii trec printr-o perioada dificilă în tipul şcolii online, dar nu sunt singurii. Un sondaj făcut de Parent Ping arată că aproximativ 40% dintre părinţii elevilor din clasele primare se simt şi mai stresaţi în timpul şcolii online. Pentru cei a căror copii au până în 10 ani nivelul de stres a fost deosebit de ridicat.

Luiziana este mama unui băieţel. Spune că îi e greu să se împartă între muncă şi timpul pe care trebuie să îl petreacă alături de cel mic pentru şcoala online dar şi extra, pentru teme.

„Nu ai cum să ţii un copil în faţa calculatorului concentrat foarte mult timp. Abia aştept să se deschidă şcolile”, spune ea.

Psihoterapeutul Bianca Pescaru spune că în ultima perioadă a avut terapii cu părinţi care se simt suprasolicitaţi şi cu stări depresive pentru că nu reuşesc să fie optimi. Ea vine şi cu câteva sfaturi pentru a trece ceva mai uşor peste această perioadă grea.

„Părinţii s-au transformat în această perioadă în nişte personaje, altfel decât erau obşnuiţi, cu mai multe rolulri în acelaşi timp de care trebuie să se ocupe şi evident, lucrul acesta i-a făcut să fie foarte obosiţi, foarte stresaţi, foarte solicitaţi, atât psihic cât şi fizic. Să facă activităţi care şi pe ei îi încarcă şi îi ajută să se destreseze. Să fie focusaţi pe soluţii nu pe provocări, nu pe probleme.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/parinti.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/parinti-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şcolarii trec printr-o perioada dificilă în tipul şcolii online, dar nu sunt singurii. Un sondaj făcut de Parent Ping arată că aproximativ 40% dintre părinţii elevilor din clasele primare se simt şi mai stresaţi în timpul...