„Purtarea obligatorie a măştilor în transportul public, unde distanţarea socială nu este posibilă, ar trebui să fie însoţită de o singură măsură de precauţie foarte simplă: să eviţi să vorbeşti şi să faci apeluri telefonice”, a spus academia într-un comunicat.

„Nu este o obligaţie, este o recomandare”,  a declarat sâmbătă la BFM TV, Patrick Berche, membru al Academiei.

Academia nu este un organism decizional oficial. Poate răspunde la întrebările guvernamentale, dar şi emite recomandări.

Academia – care a fost fondată în 1820 – a criticat o recomandare recentă a guvernului de a purta doar măşti chirurgicale în public, mai degrabă decât măşti din ţesătură.

„Modificarea propusă a reglementării măştilor se bazează pe un principiu de precauţie, dar nu are dovezi ştiinţifice”, a spus academia.

„O astfel de modificare a recomandărilor referitoare la o practică cu care întreaga populaţie s-a familiarizat, riscă să provoace neînţelegere şi ar putea revigora îndoielile cu privire la temeinicia politicilor oficiale”, a spus adăugat academia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0569855890.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0569855890-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Purtarea obligatorie a măştilor în transportul public, unde distanţarea socială nu este posibilă, ar trebui să fie însoţită de o singură măsură de precauţie foarte simplă: să eviţi să vorbeşti şi să faci apeluri telefonice”, a...