Nuclearelectrica a anunţat că unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru realizarea unor lucrări.

Imaginea articolului Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi oprită în noaptea de vineri spre sâmbătă

Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi oprită în noaptea de vineri spre sâmbătă

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, vor fi făcute lucrări de reparaţii ca urmare a unor defecţiuni.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de remediere ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii 1. Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 23.01.2021, ora 0.01”, a anunţat Nuclearelectrica.

Oprirea controlată a unităţii a fost anunţată iniţial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, dar a fost amânată pentru a asigura producţia de energie electrică necesară Sistemului Energetic Naţional pe fondul înregistrării unor temperaturi deosebit de scăzute.

Conform Nuclearelectrica, atât amânarea opririi controlate, cât şi oprirea controlată nu vor avea impact asupra securităţii nucleare, a personalului sau populaţiei, lucrările realizându-se cu respectarea procedurilor specifice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Nuclearelectrica a anunţat că unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru realizarea unor lucrări. ...