Reumatismul inflamator, pe care îl pot resimţii şi tinerii, este agravat de pandemie. Liga Europeană de Luptă împotriva Reumatismului susţine că tot mai mulţi tineri şi adulţi de vârstă activă sunt afectaţi de boli reumatice şi ajung să lipsească de la muncă din cauza disconfortului simţit. Problema este că bolnavi susţin că nu au acces în spitale sau la tratamentele necesare.

Pacienţii se plâng că, din cauza pandemiei, nu mai au acces la medicii lor care îi supravegheau, ba chiar şi unele medicamente pe care le folosesc nu mai sunt uşor de găsit. 36,1% se plâng de lipsa accesului la servicii medicale, 20,2% de dificultatea de a ajunge la spital, iar 38% invocă teama de a nu se infecta cu COVID-19. Problema este că în 2020, 35,9% dintre bolnavi nu au fost deloc la medicul reumatolog, iar 29,5% şi-au întrerupt tratamentul, iar asta poate duce la agravarea stării de sănătate.

Medicii spun că, începând cu vârsta de 30 de ani, colagenul şi acidul hialuronic se produc în cantităţi reduse şi pot apărea durerile, cartilajele încep să se deterioreze. Este important să menţinem o greutate normală şi să nu facem exerciţii fizice suprasolicitante.

De asemenea, medicii ne sfatuiesc să renunţăm la fumat. Studiul a fost realizat în luna octombrie 2020, online, pe un eşantion de 224 de pacienţi cu boli reumatice inflamatorii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/foto-gandul-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/foto-gandul-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Reumatismul inflamator, pe care îl pot resimţii şi tinerii, este agravat de pandemie. Liga Europeană de Luptă împotriva Reumatismului susţine că tot mai mulţi tineri şi adulţi de vârstă activă sunt afectaţi de boli reumatice şi...