Conform legii care protejează moharhia, oricine „defăimează, insultă sau ameninţă pe rege, regină, moştenitor sau regent” se poate confrunta cu 3 până la 15 ani  de închisoare pentru fiecare acuzaţie. Femeia, ai cărei avocaţi au identificat-o doar cu prenumele ei, Anchan, a fost găsită vinovată pentru 29 de acuzaţii de încălcare a legii, relatează AP.

Cazul ei datează de şase ani, dar sentinţa vine într-un moment în care autorităţile încearcă să contracareze o mişcare pro-democraţie condusă de tineri, care a protestat împotriva monarhiei, cât şi împotriva guvernului.

Protestatarii au cerut reforme constituţionale care să limiteze puterea monarhului.

Anchan a fost reţinută iniţial în închisoare în perioada 2015-2018 şi a negat acuzaţiile. Anchan a declarat presei locale că a pledat vinovată atunci când cazul său a fost transferat instanţei penale, în speranţa că instanţa va da dovadă de clemenţă. Ea a spus că a lucrat ca funcţionar public timp de 40 de ani şi a fost arestată cu un an înainte de pensionare.

În ultimele luni numărul de cazuri în care autorităţile au folosit legea ce protejează monarhia pentru a aduce acuzaţii s-a mărit considerabil. Majoritatea cazurilor au fost îndreptate împotriva protestatrilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0584173076.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0584173076-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Conform legii care protejează moharhia, oricine „defăimează, insultă sau ameninţă pe rege, regină, moştenitor sau regent” se poate confrunta cu 3 până la 15 ani  de închisoare pentru fiecare acuzaţie. Femeia, ai cărei avocaţi au identificat-o...