„Valorile fundamentale ale noului Bauhaus european sunt, prin urmare, sustenabilitatea, estetica şi incluziunea. Scopul fazei de proiectare este de a folosi un proces de co-creare pentru a defini conceptul prin explorarea ideilor, identificarea celor mai urgente nevoi şi provocări şi de a crea conexiuni între părţile interesate. Ca un element al fazei de proiectare, Comisia va lansa, în această primăvară, prima ediţie a premiului noului Bauhaus european”, a anunţat, printr-un comunicat, Comisia Europeană.

Conform acestuia, această fază de proiectare va conduce la lansarea, în toamna acestui an, a unor cereri de propuneri vizând concretizarea ideilor noului Bauhaus european în cel puţin cinci locuri din statele membre ale UE, prin utilizarea fondurilor UE la nivel naţional şi regional.

„Noul Bauhaus european este un proiect dătător de speranţă pentru explorarea modului în care putem să trăim mai bine împreună după pandemie. Este vorba despre a combina sustenabilitatea cu stilul, pentru a aduce Pactul verde european mai aproape de mintea şi de casele oamenilor. Avem nevoie de toate minţile creative: fie că e vorba de proiectanţi, artişti, oameni de ştiinţă, arhitecţi sau cetăţeni, pentru ca noul Bauhaus european să fie un succes”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele CE.

Conform CE, noul Bauhaus european este o iniţiativă creativă, care face să dispară graniţele dintre ştiinţă şi tehnologie, artă, cultură şi incluziune socială, pentru ca designul să poată să găsească soluţii la problemele de zi cu zi.

Pe site-ul web dedicat, care e lansat luni, artiştii, proiectanţii, inginerii, oamenii de ştiinţă, antreprenorii, arhitecţii, studenţii şi toate persoanele interesate pot împărtăşi exemple de realizări inspiratoare pentru noul Bauhaus european, iar organizaţiile care doresc să depună mai multe eforturi ca să se implice în acest proces pot deveni „Partenerii noului Bauhaus european” răspunzând apelului lansat pe site.

Conform CE, în următoarea etapă a iniţiativei – faza de „punere în aplicare”, vor fi instituite cinci proiecte-pilot pentru a co-proiecta cu stil soluţii noi, sustenabile şi favorabile incluziunii. Obiectivul celei de-a treia faze – „de diseminare”, este de a răspândi ideile şi conceptele care definesc noul Bauhaus european prin intermediul unor noi proiecte, al creării de reţele şi al schimbului de cunoştinţe, atât în Europa, cât şi în afara acesteia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0584344766.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0584344766-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Valorile fundamentale ale noului Bauhaus european sunt, prin urmare, sustenabilitatea, estetica şi incluziunea. Scopul fazei de proiectare este de a folosi un proces de co-creare pentru a defini conceptul prin explorarea ideilor, identificarea celor mai urgente...