Varianta mai contagioasă a coronavirusului, detectată iniţial în Marea Britanie, ar putea deveni tulpina dominantă în SUA. Şi acest lucru s-ar putea întâmpla mai curând decât ne-am fi imaginat, până în luna martie, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii citaţi de BBC.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) au avertizat cu privire la „creşterea accelerată” a răspândirii noii variante de SARS-CoV-2 în următoarele săptămâni. Modificarea ritmului de contaminare reprezintă o ameninţare semnificativă pentru sistemul sanitar deja pus la încercare de valul actual de COVID-19.

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, are însă un plan ambiţios prin care doreşte creşterea numărului de vaccinări anti COVID-19. Pentru a îndeplini obiectivul de a administra 100 de milioane de doze în primele 100 de zile ale mandatului său, Biden a declarat că autorităţile vor avea un rol mai activ în distribuţia vaccinurilor.

De asemenea, preşedintele mizează pe un plan ce cuprinde înfiinţarea de noi centre de vaccinare în masă, angajări suplimentare în domeniul sănătăţii şi asigurarea transmiterii dozelor către toţi americanii, inclusiv în comunităţile minoritare grav afectate de pandemie.

Datele oficiale arată că, până în prezent, 12,2 milioane de doze de vaccin au fost administrate în SUA – număr criticat de Joe Biden drept insuficient. Peste 30 de milioane de doze au fost distribuite statelor americane.

Preşedintele SUA, care va fi învestit pe 20 ianuarie, a descris campania de vaccinare drept un „efort operaţional uriaş” şi o provocare pentru întreaga ţară. Discursul său vine la o zi după anunţarea unui plan de redresare economică în valoare de 1,9 trilioane de dolari.

La nivel mondial, SUA au înregistrat cel mai mare număr de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, respectiv 23,5 milioane de cazuri. Iar rata deceselor este, de asemenea, ridicată. Cele aproximativ 391.000 de morţi asociate COVID-19 reprezintă o cincime din totalul global. Criza e resimţită acut, mai ales în California, unde decesele au crescut cu peste 1.000% faţă de luna noiembrie.

În raportul CDC, experţii avertizează că varianta britanică a coronavirusului se va răspândi rapid în următoarele săptămâni. Ultimele cercetări efectuate de Serviciul Englez de Sănătate Publică (PHE) sugerează că tulpina – acum dominantă în mare parte din Marea Britanie – este cu 30%-50% mai transmisibilă decât cele anterioare. În prezent, nu există dovezi care să indice o formă mai gravă a bolii provocată de noua variantă a virusului. În plus, specialiştii spun că eficacitatea vaccinului în noile condiţii nu este afectată.

Până acum, 76 de persoane din 10 state americane au fost depistate ca purtători ai variantei de coronavirus din Regatului Unit. Aceasta e cunoscută sub numele de B.1.1.7. Totuşi, potrivit unei modelări realizate de oamenii de ştiinţă, varianta „va prezenta o creştere rapidă la începutul anului 2021, devenind predominantă în martie”, transmite CDC.

Alte două variante de SARS-CoV-2, din Africa de Sud şi Brazilia, sunt considerate mai contagioase decât cea originală, care a declanşat pandemia de COVID-19. Pentru a determina care este pericolul real, sunt în curs mai multe studii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0579983561.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0579983561-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Varianta mai contagioasă a coronavirusului, detectată iniţial în Marea Britanie, ar putea deveni tulpina dominantă în SUA. Şi acest lucru s-ar putea întâmpla mai curând decât ne-am fi imaginat, până în luna martie, potrivit oficialilor din...