Etapa a doua de vaccinare a început cu stângul. Platforma de programări dă rateuri şi nici seringi nu avem. Dacă eşti bolnav cronic, trebuie să fii tare norocos ca să te poţi programa.

Alida Bakos a aşteptat cu nerăbdare să se înscrie în platformă. La 42 de ani, cu cancer mamar şi cu un copil în clasa pregătitoare, a vrut să se protejeze de coronavirus. Şi-a făcut cont în platformă, a selectat boala de care suferă, dar, ghinion.

„Îmi apărea eroarea persoana nu figurează în evidenţa noastră şi nu mă încadrez. Am vorbit cu medicul de familie. I-am dat datele, CNP-ul, tot ce trebuie şi zice: exact aceeaşi chestie îmi scrie şi mie. Nu figurezi în sistem”, spune Alida Bakos, economistă.

Alida nu s-a dat bătută. A sunat la call-centerul DSP, dar nici aşa nu a rezolvat nimic. A stat pe fir mai bine de o oră, dar operatorul nu a ştiut ce răspuns să îi dea. Acum se teme că până se va rezolva problema, se va epuiza stocul de vaccin.

Acesta nu este un caz izolat. Şi alţi cunoscuţi de-ai ei au păţit la fel.

„Am văzut că sunt mai multe persoane care se plâng de aceeaşi chestie ca şi mine. Adică persoane cu boli cronise, în speţă cancer, care nu figurează în sistem”, povesteşte Alida Bakos. 

Explicaţia vine de la Adina Popescu, medic de familie, dar, rezolvarea nu ţine nici de ea, nici de colegii ei.

„Bolnavii nu sunt actualizaţi. Adică, există o platformă în care toţi aceşti bolnavi cronici ar trebui să existe, dar ea nu este actualizată. Degeaba eşti cunoscut cu o anumită boală, dacă nu te regăseşti probabil, în acest program”, explică ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/interpol-8.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/interpol-8-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Etapa a doua de vaccinare a început cu stângul. Platforma de programări dă rateuri şi nici seringi nu avem. Dacă eşti bolnav cronic, trebuie să fii tare norocos ca să te poţi programa. ...