Publicistul Ion Cristoiu afirmă că proiectul faraonic de resetare a României anunţat repetat de preşedintele Iohannis anul trecut se amână din cauza pandemiei, urmând să înceapă după încheierea vaccinării care, în cel mai fericit caz, va avea loc la sfârşitul acestui an.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„2020 n-a fost doar Anul Pandemiei.

A fost şi anul Invocării de către Klaus Iohannis, în mai toate ieşirile publice a Resetării României. Un proces Revoluţionar iniţiat şi condus de el. Nu oricînd, ci doar după alegerile din 6 decembrie 2020. De ce numai după alegerile parlamentare şi nu mai înainte în mai sau în septembrie? Pentru că – a răspuns mai mult sau mai puţin direct Klaus Iohannis – abia după alegeri, el va beneficia de un Parlament al Lui. Din 2014, de cînd a ajuns preşedinte, el, Klaus Iohannis, a vrut să schimbe România din temelii. Pentru că asta e Resetarea. Un proces istorice la capătul căruia se iveşte o Românie nou-nouţă. O Românie care va lepăda tot ce-a fost urît la ea în cei 30 de ani de postdecembrism. Ca în basmul în care Baba Cloanţa îşi leapădă înfăţişarea hîdă pentru a se oferi nupţial Fiului de Împărat răpitor de frumoasă şi tulburător de virgină.

Definiţia Resetării a fost dată de Klaus Iohannis în 7 mai 2020:

Pe 24 noiembrie 2020, Klaus Iohannis scotea la iveală şi condiţia pentru resetarea României:

Cu două zile înainte de alegeri, într-o tentativă de chibiţ electoral al PNL, Klaus Iohannis îi anunţă pe români că trebuie să se pregătească pentru Resetarea României.

Care va debuta luni, 7 decembrie 2020, dimineaţa, evident, după ce Klaus Iohannis va intra pe uşa Cotrocenilor:

<În perioada următoare, trebuie să fim pregătiţi să demarăm un temeinic proces de reclădire a statului. Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-aţi dat este de a construi România Normală şi sînt decis să îl duc la îndeplinire. Dar România Normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem deci o şansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de reformă mereu amînate, dar esenţiale pentru dezvoltare. Ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei majorităţi solide, capabile şi dornice să lucreze în beneficiul românilor. Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forţelor democratice şi reformiste, care se angajează la progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poate în sfîrşit să se despartă definitiv de cei care au ţinut-o în subdezvoltare şi au încercat s-o deraieze de la parcursul său european şi democratic. Pentru a intra într-o nouă etapă, de prosperitate şi dezvoltare, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi.>

 Proiectul faraonic al Resetării nu i-a folosit la nimic lui Klaus Iohannis din punct de vedere electoral. El propunea Poporului român o negustorie ca din marginea iarmarocului:

Poporul vota PNL într-o proporţie zdrobitoare.

El, Klaus Iohannis, în schimb reseta România. Poporul a i-a dat cu flit lui Klaus Iohannis.

Nu vrea Poporul resetarea României, promovarea unor reforme spectaculoase în toate domeniile?

Fireşte că vrea.

Poporul i-a dat cu flit lui Klaus Iohannis, deoarece şi-a dat seama că afacerea Resetării e o păcăleală.

Prin nimic deosebită de tradiţionala păcăleală a electoratului de către politicieni şmecheri şi buni de gură.

În mai multe rînduri am scris că Proiectele faraonice, angajamentele de Schimbare din temelii a ţării, proclamarea unei Noi Ere dau seamă nu atît de năravul megalomaniei, ci de boala neputinţei.

Politicienii parveniţi în funcţii de demnitari au în faţă două posibilităţi:

Să nu facă nimic invocînd Proiecte faraonice pentru domeniul de care răspund.

Să treacă de îndată, fără gălăgie mediatică, fără vorbe mari, la rezolvarea lucrurilor mici.

Pentru că doar după ce se rezolvă lucrurile mici, lucrurile lăsate de azi pe mîine, se poate trece la concretizarea Lucrurilor Mari.

Proiectul Resetării e astfel expresia neputinţei lui Klaus Iohannis de a face ceva în anii de mandat.

Din 2014 pînă acum Klaus Iohannis n-a dus pînă la capăt nici măcar Proiectul – de proporţii modeste – al României educate.

A amînat îndeplinirea oricărui Proiect motivînd că întîi şi-ntîi trebuie să Reseteze România.

Alegerile din 6 decembrie 2020 au fost un dezastru pentru Klaus Iohannis.

Cu o Coaliţie gen Racul, broasca şi o ştiucă, România nu-şi mai poate pune problema Resetării.

Îşi pune problema Supravieţuirii.

Cu toate acestea, în prima sa conferinţă de presă de după alegeri, Klaus Iohannis a reluat tema Resetării:

Resetarea nu va începe însă după alegeri.

Va începe după ce se termină vaccinarea:

Potrivit lui Florin Cîţu, detaşat ca premier pe lîngă Palatul Cotroceni, pînă în septembrie 2021 România va avea 10,4 milioane de vaccinaţi. Asta nu înseamnă însă vaccinarea tuturor românilor. Prin urmare, vaccinarea se va încheia (dacă totul se va desfăşura ca în visele roz ale celor de la Putere, la finele lui 2021. După asta, aşa cum ne-a zis Marele Învăţător al Românilor, Klaus Iohannis, va începe Resatarea.

Slavă Domnului! Resetarea României se amînă cu cel puţin un an!”

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/cristoiu-editorial-5.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/cristoiu-editorial-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că proiectul faraonic de resetare a României anunţat repetat de preşedintele Iohannis anul trecut se amână din cauza pandemiei, urmând să înceapă după încheierea vaccinării care, în cel mai fericit caz, va...