Vor mai recupera materia pierdută? Asta se întreabă tot mai mulţi elevi din clasele terminale. Cum o să reuşească să treacă cu brio de examenele finale, dacă nu au înţeles mare lucru din orele online. Nimeni nu le spune clar, însă planuri sunt.

Să facă ore de recuperare, fie sâmbăta, fie la vară, care vor fi plătite în plus. Dar şi aici apar deja probleme. Chiar ministrul Sorin Cîmpeanu se contrazice-n declaraţii.

„Plata orelor remediale pentru profesorii care se vor implica în predarea materiei pentru recuperare va fi de 200 de lei pe lună, per elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Totul ca şi cum niciodată nu ar fi spus că plata va fi de 500 de lei pe lună, per elev. Până se hotărăşte ministrul, elevii sunt cei care pierd, cu fiecare oră care trece.

Elevii din Germania, care nu au avut acces la internet, au făcut şcoală din bancă. Autorităţile au lăsat şcolile deschise pentru cei care nu au avut de ce pe să înveţe. De ce nu ne putem compara cu germanii, spune expertul în educaţie, Marian Staş.

„Diferenţa dintre ceea ce înseamnă Germania şi România sau Israel şi România revine la ceea ce înseamnă curajul asumării versus frica asumării, ăsta ar fi primul motiv. Multe şcoli, de fapt, pot să asigure resursele respective. Dar sigur că e mult mai confortabil să închidem tot, să tragem o linie, indiferent de consecinţe”, este de părere Marian Staş.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7622059-ap-mediafax-foto-ap.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7622059-ap-mediafax-foto-ap-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Vor mai recupera materia pierdută? Asta se întreabă tot mai mulţi elevi din clasele terminale. Cum o să reuşească să treacă cu brio de examenele finale, dacă nu au înţeles mare lucru din...