A fost cea care a îndrăznit să revoluţioneze moda feminine şi să elibereze femeile de teribilele corsete. A visat, a luptat să-şi depăşească condiţia şi a reuşit să creeze un imperiu în lumea modei. A trăit intens şi a lăsat o moştenire care are ecouri şi în present. Într-o zi de 10 ianuarie, în 1971, pleca să croiască taioare de tweed pentru îngeri. Este vorba despre Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel.

COCO CHANEL: Asta am căutat şi mi-am dorit toată viaţa, să creez un stil unic. Aceasta este opinia mea, mai ales că în Franţa nu există stil. Desigur, trebuie să existe un stil al naţiunii, adică oamenii de pe stradă se îmbracă la fel ca tine. Şi cred că am reuşti să obţin acest lucru.

Iată ce spunea despre casa ei de modă, la sfârşitul anilor 60.

COCO CHANEL: Am o clientele foarte bună. Sunt foarte mândră şi sigură că nu există în toată Franţa clientenlă mai frumoasă decât cea de la atelierul meu. Cred că toţi cei care se îmbracă bine în lumea asta, se îmbracă  de la Chanel .

Viaţa ei plină de tumult  şi glamour, de iubiri şi singurătate, a inspirat mulţi regizori de film. Sunt nenumărate ecranizări despre eterna Gabrielle Chanel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/coco-chanel.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/coco-chanel-300x300.jpgrootstireaUncategorised
A fost cea care a îndrăznit să revoluţioneze moda feminine şi să elibereze femeile de teribilele corsete. A visat, a luptat să-şi depăşească condiţia şi a reuşit să creeze un imperiu în lumea modei. A trăit...