Vaccinarea merge tot mai greu. Pe lângă lipsa finanţării pentru centrele de imunizare, acum a mai apărut o problemă. Cei responsabili s-au încurcat în calcule şi nu găsesc răspuns la o întrebare simplă: Cine va lucra în aceste centre? Cine îţi va administra vaccinul?

Asta am încercat să aflăm de la directorul DSP Timiş.

Flavius Cioca, director DSP Timiş: E un proces în desfăşurare, nu vă pot da un număr exact, în momentul ăsta. Lucrăm la această împărţire a personalului. Am luat legătura, mai bine zis autorităţile locale noi şi cu mediul privat. Vom găsi cu siguranţă variante. Acum sunt la etapa în care fiabilizăm aceste centre, inclusiv din perspectiva personalului medical care să lucreze în ele.

Noroc cu voluntarii.

Cosmina, medic şcolar lângă Timişoara, a decis să nu stea deoparte. Şi-a oferit serviciile pro bono şi speră ca şi alţii să îi urmeze exemplul.

A reuşit deja să mai convingă trei colege asistente.

Cosmina Ştefan, medic şcolar: Mi s-a părut absolut normal să mă ofer voluntar şi să ajut la campania de vaccinare pentru că este nevoie. Şi este nevoie de personal medical nu numai în Dumbrăviţa, ci peste tot unde se iniţiază campanii de vaccinare.

Nevoie e nu doar de medici, ci şi de bani pentru dotarea centrelor de vaccinare. Guvernul a aruncat problema în curtea primarilor. Dar, ei nu au bani, aşa că au căutat soluţii.

Horia Bugarin, primar lângă Timişoara, a pus la dispoziţie un centru de zi pentru copii. Apoi a bătut din uşă în uşă şi a cerut ajutor.

Horia Bugarin, primar comuna Dumbrăviţa: O parte din mobilier era deja existent, o parte am făcut colaborare cu nişte companii private, care ne vor pune, pe perioada vaccinării, la dispoziţie, mobilier cu titlu de împrumut, urmând ca la încheierea perioadei de vaccinare să îl restituim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/interpol-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/interpol-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Vaccinarea merge tot mai greu. Pe lângă lipsa finanţării pentru centrele de imunizare, acum a mai apărut o problemă. Cei responsabili s-au încurcat în calcule şi nu găsesc răspuns la o întrebare simplă: Cine va lucra...