Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că elevii şi cadrele didactice ar putea fi chemaţi la şcoală şi sâmbăta, în contextul în care în care toate cursurile s-au desfăşurat exclusiv online, fiind nevoie de cursuri remediale.

 

Acesta a mai precizat că aceste cursuri suplimentare vor fi făcute în afara orelor din semestrul al II-lea.

 

„Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului doi. Deci, este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecărei şcoli,” a declarat ministrul la Europa FM.

 

Sorin Cîmpeanu a mai spus că toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educaţie remedială. Fondurile, 30 de milioane de euro, vor proveni din fonduri europene.

 

Ministrul va analiza săptămâna viitoare, împreună cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, scenariile pentru redeschiderea şcolilor din al doilea semestru.

 

”Datele le vom avea după vacanţa de iarnă. Mi excludem, din perspectiva educaţiei, nici unul dintre scenarii,” a subliniat Cîmpeanu.

 

De luni, elevii revin din vacanţa de iarnă şi reiau cursurile online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7608080-mediafax-foto-eduard-vinatoru-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7608080-mediafax-foto-eduard-vinatoru-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că elevii şi cadrele didactice ar putea fi chemaţi la şcoală şi sâmbăta, în contextul în care în care toate cursurile s-au desfăşurat exclusiv online, fiind nevoie de cursuri remediale....