Filmarea rară a fost realizată într-un ocol silvic din Tulcea. În imagini apar mai mulţi şacali care urlă.

„Şacali într-o filmare realizată la Romsilva – Ocolul Silvic Rusca din cadrul Direcţiei Silvice Tulcea”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii companiei.

Potrivit specialiştilor Romsilva, şacalii sunt împărţiţi în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar una în Europa. Şacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut, ale cărui urlete pot fi deranjante şi înfricoşătoare.

„Pentru cineva care nu e obişnuit cu vocalizările lor, urletele şacalilor în noapte pot fi chiar deranjante şi înfricoşătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului. Şacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci îşi tremură vocea, iar doi şacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo”, explică specialiştii.

Şacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluţie.

Dieta şacalului conţine în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale şi mamifere. Şacalul are o lungime de circa 120 cm, din care numai coadă are 30 centimetri şi cântăreşte în jur de 10-12 kilograme.

Şacalul este singurul mamifer răpitor de top în Dobrogea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/whatsapp-image-2021-01-08-at-15-50-50.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/whatsapp-image-2021-01-08-at-15-50-50-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Filmarea rară a fost realizată într-un ocol silvic din Tulcea. În imagini apar mai mulţi şacali care urlă. „Şacali într-o filmare realizată la Romsilva - Ocolul Silvic Rusca din cadrul Direcţiei Silvice Tulcea”, au...