„În această dimineaţă, am vorbit cu preşedintele şefilor de stat major, Mark Milley, în legătură cu măsurile de precauţie disponibile pentru a preveni un preşedinte instabil să iniţieze ostilităţi militare sau să acceseze codurile de lansare şi să ordoneze un atac nuclear”, a scris dna Pelosi într-o scrisoare adresată lui colegilor democraţi.

Un purtător de cuvânt al Gen Milley, David Butler, a confirmat că apelul a avut loc. „ Pelosi a iniţiat un apel cu Gen Milley. El i-a răspuns la întrebările cu privire la procesul autorizării unui atac nuclear”, a spus el.

Dna Clark, vicepreşedintele Camerei, a declarat că dacă Mike Pence, vicepreşedinte, şi membrii cabinetului preşedintelui nu vor invoca cel de-al 25-lea amendament pentru a-l înlătura pe domnul Trump din funcţie, democraţii din Cameră vor „vor iniţia procesul de destituire”

Pe fondul unui şir de demisii de la Casa Albă şi presiunea crescândă a colegilor republicani, preşedintele şi-a schimbat tonul într-un scurt videoclip: „O nouă administraţie va fi inaugurată pe 20 ianuarie”. Dar nu l-a felicitat pe  Biden, pe care nu l-a menţionat pe nume, relatează Financial Times.

Donald Trump, a anunţat, vineri, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său, Joseph Biden, dar va permite transferul ordonat al puterii.

“Tuturor celor care au întrebat, nu voi merge la ceremonia de învestire a preşedintelui, pe 20 ianuarie”, a declarat Donald Trump, prin Twitter.

Vicepreşedintele în funcţie, Mike Pence, ar urma să participa la ceremonie, dar deocamdată nu a luat o decizie. “Vicepreşedintele Pence şi a Doua Doamnă a SUA urmează să ia o decizie asupra participării”, a anunţat un purtător de cuvânt, Devin Malley, conform agenţiei Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/23w.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/23w-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„În această dimineaţă, am vorbit cu preşedintele şefilor de stat major, Mark Milley, în legătură cu măsurile de precauţie disponibile pentru a preveni un preşedinte instabil să iniţieze ostilităţi militare sau să acceseze codurile de lansare...