„Comisiile reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor au audiat candidaţii propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate. Persoanele audiate sunt: Nineta Bărbulescu, desemnată pentru Malaezia, Brunei Darussalam; Dan Adrian Bălănescu, desemnat pentru Republica Indonezia, Republica Democrată a Timorului de Est; Dan Sorin Mihalache, desemnat pentru Republica Cipru; Brânduşa Ioana Predescu, desemnată pentru Republica Bulgaria; Laura Daniela Popescu, desemnată pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord; Daniela Mariana Ţane Sezonov, desemnată pentru India, Republica Maldivelor, Republica Populară Bangladesh, Republica Federală Democratică Nepal; Cristian Istrate, desemnat pentru Federaţia Rusă; Răzvan Rotundu, desemnat pentru Georgia şi Bogdan Mănoiu, desemnat pentru Canada”, anunţă Senatul.

Potrivit sursei citate, cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat avizul favorabil, în unanimitate, pentru cei nouă ambasadori propuşi.

Audierile s-au desfăşurat în cadrul unei proceduri mixte, în format virtual şi cu o prezenţă fizică restrânsă, la sediul Senatului.

Dan Mihalache a fost ambasador al României în Marea Britanie. Anterior a fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis şi şef al Cancelariei Prezidenţiale. În 2015 în spaţiul public au apărut imagini cu Mihalache, care dormea în timpul unei întâlniri cu o delegaţie din Serbia, unde îl însoţea pe Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/dan-mihalache-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/dan-mihalache-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Comisiile reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor au audiat candidaţii propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate. Persoanele...