Chiar dacă majoritatea tulpinilor prezintă un risc scăzut pentru oameni, se recomandă ca aceştia să nu atingă păsările moarte sau vizibil bolnave.

Alerta vine în timp ce India continuă să lupte împotriva pandemiei de COVID-19. În timp ce numărul cazurilor a scăzut, ţara se pregăteşte, de asemenea, să lanseze un program masiv de vaccinare în următoarele câteva luni.

Astfel, statele s-au grăbit să acţioneze în legătură cu rapoartele privind gripa aviară, anunţând sacrificarea păsărilor de curte şi alte măsuri.

Păsările de curte au fost, de asemenea, închise în unele raioane şi vânzarea ouălor a fost oprită. Cu toate acestea, virusul a afectat şi alte specii de păsări.

În nordul statului Himachal Pradesh, aproximativ 2.400 de păsări migratoare, majoritatea gâşte care zboară din Siberia şi Mongolia, au fost găsite moarte în jurul lacului Pong Dam, a declarat pentru BBC patologul veterinar, Vikram Singh.

„A fost emisă o alertă pe o rază de 10 km de acest baraj. Nu au fost găsite încă semne de gripă aviară la păsările de curte, deoarece nu există o fermă de păsări în această zonă”, a adăugat el.

În statul sudic Kerala, oficialii au declarat că au murit până la 12.000 de raţe şi au anunţat planuri de sacrificare a mai mult de 36.000 de păsări, conform instrucţiunilor statului.

În statul central Madhya Pradesh, sute de corbi au fost raportaţi morţi în ultimele 10 zile. Recent, stârci şi porumbei au fost, de asemenea, raportaţi morţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0271234796.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0271234796-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Chiar dacă majoritatea tulpinilor prezintă un risc scăzut pentru oameni, se recomandă ca aceştia să nu atingă păsările moarte sau vizibil bolnave. Alerta vine în timp ce India continuă să lupte împotriva pandemiei de...