După ce ÎPS Teodosie a estimat, luni, că aşteaptă la Slujba oficiată de Bobotează circa 10.000 de credincioşi, miercuri, Jandarmeria Română a transmis că organizatorul evenimentului a raportat că numărul cetăţenilor prezenţi, miercuri, în spaţiul special amenajat din Portul Tomis este de aproximativ 2.500.

Surse locale arată că, la ora transmiterii ştirii, la slujba Sfinţii Apei sunt circa 5.000 de oameni.

„Până la acest moment nu au existat incidente sau situaţii deosebite care să necesite intervenţia Jandarmeriei Constanţa şi în continuare ne vom asigura că procesiunea se va desfăşura în cele mai bune condiţii. Ca o măsură suplimentară, Jandarmeria Constanţa a decis prezenţa a 15 echipe de dialog care se vor afla în mijlocul participanţilor pentru a preîntâmpina situaţiile deosebite”, anunţă Jandarmeria Română.

La propunerea Jandarmeriei Constanţa, anul acesta organizatorul a luat o serie de măsuri, date fiind condiţiile speciale de prevenire Sars-CoV-2, iar acestea vor fi monitorizate de Jandarmeria Română pe tot parcursul desfăşurării procesiunii religioase.

Circa 10.000 de oameni erau aşteptaţi la slujba de Bobotează, desfăşurată în Portul Tomis, potrivit declaraţiilor făcute, luni, de ÎPS Teodosie. Acesta a spus că vor fi aruncate în mare şi tradiţionalele cruci, pentru că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiţi de boală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/captura-de-ecran-2021-01-06-124909.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/captura-de-ecran-2021-01-06-124909-300x300.pngrootstireaUncategorised
După ce ÎPS Teodosie a estimat, luni, că aşteaptă la Slujba oficiată de Bobotează circa 10.000 de credincioşi, miercuri, Jandarmeria Română a transmis că organizatorul evenimentului a raportat că numărul cetăţenilor prezenţi, miercuri, în spaţiul special ...