Adeon are 23 de ani şi e din Bucureşti. Pentru că lucrează într-o cafenea, trebuie să fie devreme la muncă şi are nevoie de odihnă. În ultima lună nu s-a putut bucura prea mult de asta din cauza vecinilor care şi-au renovat apartamentul. Nu e singurul.

Eurostat arată că unu din 5 români s-au plâns de vecinii zgomotoşi în 2019, de două ori mai mult faţă de unguri sau bulgari.

„Garsoniera de vis-à-vis, în care erau nişte muncitori care lucrau, nu ştiu dacă aveau sau nu autorizaţie, dar pur şi simplu se auzea îngrozitor, adică..la 5 dimineaţă deja începeau, până la 6,7,8. Ciocane, bormaşină, orice, nu ştiu, înjurături”, spune Adeon, barista.

Însă cei mai deranjaţi de zgomotul din vecini sunt locuitorii din Malta, Olanda şi Germania cu procente de aproximativ 30%. Cele mai multe plângeri vin din partea celor care locuiesc singuri. 25% dintre orăşeni au probleme cu vecinii, faţă de 10,3% dintre cei care locuiesc în mediul rural.

;„Dacă vorbim de blocuri care sunt un pic mai vechi, nu sunt aşa de închise fonic.  Au fost şi petreceri, mini petreceri, cât şi poate anumite certuri ale vecinilor”, adaugă Paul, 30 de ani, din Bucureşti. 

  • „La ordinea zilei şi bormaşina. Avem nişte interval în care e linişte, în rest…”, spune Ioana, 27 de ani, din Capitală. 

„De exemplu, la noi la bloc avem un grup şi vorbim pe el. „Dă televizorul mai încet!”,  conchide  Tony, 45 de ani, din Bucureşti. 

Topul locuitorilor deranjaţi de vecini zgomotoşi

  • MALTA – 28,3%
  • OLANDA – 26,6%
  • GERMANIA – 26,1%
  • PORTUGALIA – 22,7%
  • LUXEMBOURG – 20,2%
  • DANEMARCA 20%
  • ROMÂNIA – 18%
  • UNGARIA – 9,7%
  • BULGARIA – 8,9%

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/insomnie-zgomot-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/insomnie-zgomot-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Adeon are 23 de ani şi e din Bucureşti. Pentru că lucrează într-o cafenea, trebuie să fie devreme la muncă şi are nevoie de odihnă. În ultima lună nu s-a putut bucura prea mult de asta din cauza...