Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord intră în carantină pentru 14 zile, cu excepţia unor categorii.

Este vorba despre conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone şi despre conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului. În plus, nu intră în carantină şoferii menţionaţi care se deplasează în interesul desfăşurării profesiei din statul de rezidenţă al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidenţă, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu.

De asemenea, nu sunt vizaţi de carantină piloţii de aeronave, personalul navigant şi persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării.

Nu în cele din urmă, carantina nu se aplică în cazul membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesorilor de paşapoarte diplomatice, personalului asimilat personalului diplomatic, precum şi membrilor Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorilor de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrilor familiilor acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0495591861-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0495591861-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord intră în carantină pentru 14 zile, cu excepţia unor categorii. Este...