Avem vaccin anti COVID-19, avem şi o strategie naţională. Pe hârtie, totul arată perfect, chiar şi în centrele de vaccinare. În realitate, e o dezorganizare maximă, nu ştim câţi medici vor să se vaccineze. Platforma de programări online dă erori şi campania a început cu o pauză de trei zile. Totodată, cei care îşi doresc vaccinul nu ştiu când le vine rândul.

Iată ce declarau Nicolae Ciucă, Vlad Voiculescu, Florin Cîţu şi Valeriu Gheorghiţă înainte de a începe campania de vaccinare:

  • Premierul interimar Nicolae Ciucă declara la TVR, pe 22 decembrie, că „sunt toate etapele, toate liniile şi toate protocoalele şi procedurile stabilite”.
  • Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, spunea pe 27 decembrie că „suntem în plan, avem toate centrele pregătite”.
  • De altfel, şi Florin Cîţu afirma pe 26 decembrie că e sigur de derularea campaniei: „Sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct”.
  • Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, anunţa că, „în momentul de faţă”, „cadrul legislativ este finalizat”.

Însă, managerul Spitalului Judeţean Timişoara confirmă că totul este departe de adevăr. Raul Pătraşcu a început vaccinarea personalului medical, dar nu a primit niciun ban pentru asta. Are nevoie de aproape 100.000 de lei pe lună pentru seringi, dezinfectaţi, servicii de curăţenie şi multe altele.

„Am avea nevoie de un cadru legislativ, astfel încât să acoperim aceste costuri, pentru că ele sunt foarte, foarte greu de suportat din surse proprii. Nu este un serviciu reglementat pentru a fi decontat de către unităţile sanitare. Vaccinarea poate fi decontată de către medicii de familie şi de către DSP”, spune Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7616496-ap-mediafax-foto-ap-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7616496-ap-mediafax-foto-ap-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Avem vaccin anti COVID-19, avem şi o strategie naţională. Pe hârtie, totul arată perfect, chiar şi în centrele de vaccinare. În realitate, e o dezorganizare maximă, nu ştim câţi medici vor să se vaccineze. Platforma de...