Portugalia va căuta, de asemenea, să se asigure că fondul de revenire economică de 750 de miliarde de euro al UE se transformă în investiţii productive, alături de alte programe incluse în planul de cheltuieli pe şapte ani de 1,8 miliarde de euro al blocului, ambele fiind aprobate în ultimele două luni sub preşedinţia Germaniei, relatează Financial Times.

Portugalia, a cărei economie a fost afectată de criza datoriilor europene şi de pandemie, intenţionează să promoveze o solidaritate europeană mai puternică la un „summit social” va avea loc la Porto în luna mai.

„Este important să arătăm că identitatea democratică a Europei nu are doar o economie de piaţă, ci şi o puternică dimensiune socială, că suntem o democraţie liberală, care este, de asemenea, avansată social”, a spus dl Santos Silva. „Acesta este cel mai bun antidot împotriva populismului.”

Portugalia se va concentra, de asemenea, pe promovarea dezbaterii privind „autonomia strategică” a UE, scopul de a fi mai independent şi mai asertiv în raport cu puteri precum SUA şi China. „Nu vrem să ne regăsim, aşa cum am făcut la începutul pandemiei, (…) fără o capacitate de producţie suficientă pentru lucruri de bază precum măştile sau medicamentele”, a spus el.

Portugalia speră, de asemenea, că blocul poate începe o nouă relaţie de succes cu Regatul Unit post-Brexit în conformitate cu noul lor acord comercial.

Continuarea convergenţei UE-Regatul Unit în domeniul apărării, poliţiei, combaterii terorismului şi a altor probleme internaţionale va fi „de o sută de ori mai importantă decât discutarea cotelor de pescuit”, a spus dl Santos Silva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0572825123.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0572825123-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Portugalia va căuta, de asemenea, să se asigure că fondul de revenire economică de 750 de miliarde de euro al UE se transformă în investiţii productive, alături de alte programe incluse în planul de cheltuieli pe...