Dacă pandemia ţi-a golit buzunarul şi nu te mai descurci cu banii să ştii că poţi să-ţi amâni în continuare ratele la bancă.

Guvernul a adoptat aseară ordonanţa care îţi permite să faci acest lucru, chiar şi după termenul actual, de 1 ianuarie, pentru o perioadă de minim o lună şi maxim nouă luni.

Măsura este valabilă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii. Irina, colega mea, are detalii.

Poţi beneficia de această măsură de amânare a ratelor dacă ai fost afectat de pandemie. Ce înseamnă „afectat de pandemie” în cazul acesta? Înseamnă că veniturile sau încasările tale din ultimele trei luni au scăzut cu cel puţin 25%, comparativ cu anul anterior.
Dacă deja ţi-ai amânat ratele pentru nouă luni, nu mai poţi beneficia de această măsură. Însă, dacă ţi-ai amânat ratele pe o perioadă mai scurtă, ai posibilitatea să mai faci o amâcare, până termenul va fi de 9 luni.

Cele mai recente date, de la începutul lunii decembrie, arată că 564.000 de persoane fizice şi companii au apelat la această amânare. În total, sumele amânate sunt de 41,8 miliarde de lei. Aproape 15 % din totalul ratelor la bănci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/taxe-facturi-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/12/taxe-facturi-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dacă pandemia ţi-a golit buzunarul şi nu te mai descurci cu banii să ştii că poţi să-ţi amâni în continuare ratele la bancă. Guvernul a adoptat aseară ordonanţa care îţi permite să faci acest...